Torma

HEIT TORMA

“Minden ízében egészség”

anno 2012

irány a webshop

tormas

a HEIT TORMA magyar családi vállalkozás, egyedi magyar márka. Mindig friss gyártásból, saját raktárkészletről dolgozunk.

Családunk évtizedek óta torma termesztéssel foglalkozik a magyar torma hazájában, Hajdú-Bihar Vármegye legkeletibb szegletében. Feldolgozónkat Pocsajon létesítettük, ahol 2022 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló hajdúsági torma alapanyagot. A magyar torma hungarikum, melyet 2004 óta az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánított.

Tormatermékeink laktóz-, glutén- és színezékmentesek, ugyanakkor vegán étkezésben is remekül használhatóak.

A TORMÁRÓL

Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító preventív hatásairól is közismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium- és vírusölő hatása is igen magas. 

Debrecen vonzáskörzetében a magyar gazdálkodók hozzávetőlegesen 1.200 hektáron termesztenek tormát, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Rossz beidegződés, hogy reszelt tormát leginkább húsvét idején szokás fogyasztani. A torma mind az őszi, téli és tavaszi vitaminszegény hónapokban is különösen jó szolgálatot tehet szervezetünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel kiválóan harmonizál.

Gyógyszerek helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha elérhető közelségben van és még finom is.

 

irány a webshop

 

AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

 

MAGYAR KONYHA TERMELŐI DÍJ 2017 – KATT IDE

RÓLUNK ÍRTÁK – KATT IDE

MAGYAR KONYHA / TOP 100 TERMELŐ – KATT IDE

HVG TORMATESZT 2022 – KATT IDE

FORBES 2022 – KATT IDE

díj

 

irány a webshop