Zenekar

             Heit Lóri és zenekarának ötlete 2016 adventjében fogant, amikor régi muzsikustársak és fiatal szerelmesek gondoltak egy nagyot és nem csak megálmodták a muzsikus együttlét lehetősségét, hanem ki is vitték azt a nagyvilág borgőzös népzenei porondjára. 

           “Zenekarunk életében gyermekkorunk óta fontos szerepet töltött be a népzene és a népdal. Sors alakította zenekar ez, ahol a baráti örömmuzsikálásokat követően fogalmazódott meg, hogy  színpadra kellene vinni azt a számos élményt, élethangulatot, ami ott lapult évek óta tarisznyánk legalján. Koncertjeink során a magyar Kárpát-haza népzenei sokszínűségét mutatjuk be a pajzán népdaloktól a hallgatókon és frisseken át, a keresztény ünnepkörökhöz kapcsolódó egyházi és népies dalokig. Hisszük, hogy közönségünk velünk együtt éli meg a népzene üzenetét, amit a legtisztább szívvel igyekszünk átadni a kínálkozó színpadi alkalmakon.”

Heit Lóránd (hegedű, ének) Balogh Adrienn (ének) Molnár Endre (harmonika)

ifj. Erményi Tamás (brácsák)  Erményi Tamás (nagybőgő)

DSC03972_ff

DSC03981_ff

DSC03914_ff

 DSC03957_ff

Zenekarunk rendszeres közreműködői

Dezsőházi Tamás – hegedű, cimbalom  (Bürkös Zenekar)

Gyönyörű Zsigmond – ének, köszöntők, rigmusok (Nagyvőfély, A magyar kultúra lovagja)

Hercz Vilmos – játékmester, táncoktató (Debreceni Népi Együttes)

Programajánló

info: +36703624566

playful-kids

 HELYET, HELYET NEKÜNK IS

táncos, népzenés interaktív gyermekkoncert

Időtartam: 50 perc

Hiánypótló autentikus gyermekkoncertünk egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak, egytől száz éves korig! Jól ismert, fülbemászó népzenei dallamok és énekek szólalnak meg koncertünkön, ahol tájegységek szerint rendeztük csokorba a szebbnél szebb magyar népdalokat és muzsikákat.  Félelmetes erővel vonzza be zenekarunk a fülelő hallgatóságot, ahol először csak a lábak topogják a ritmust a színpad előtt, majd szinte észrevétlenül válik az apró hallgatóság pörgős műsorunk részesévé táncban, dalokban, játékokban egyaránt.

Garantáljuk, hogy sem a gyerekek, sem a szülök, de még a nagyszülők sem fognak unatkozni!

Mosolyra hangolunk mindenkit, aki egyszer is ellátogat gyermekkoncertünkre. Lesz itt móka, kacagás!

 

Zenekarunk játék- és táncmestere,  Debrecen város legismertebb néptáncoktatója: a hatalmas Hercz Vilmos (DNE)

Narrátor és prímás, a leghírhedtebb tormász-borász-népzenész:
Heit Lóri, egyenesen egy érmelléki pincesorról.

Zenekarunk legdrágább kincse, pacsirtatorkú menyasszonyunk, aki az apró gyerekek nagy kedvence: Balogh Adrienn

Aki az inggombokból is dallamokat fakaszt: Molnár Endre – harmonika

Villamossal közlekedő, titáni erejű szárazfanyüvőnk: ifj. Erményi Tamás – brácsa

Bölcs tekintetű bicebóca barátunk: id. Erményi Tamás – nagybőgő

Gyertek el sokan koncertjeinkre, különben kevesen leszünk!

 

csillag

FEL NAGY ÖRÖMRE

adventi népzenei koncert

Időtartam: 50 perc

Ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=CCOX4jL_gFo

Karácsony misztériuma más, mint a többi évközi ünnepünk lényege. Az adventi időszak az előkészület, a reménykedés, a várakozás ideje. Olyan, mintha a hó és a köd fátylai mögött mindig harangoznának, mintha a mozdulatlan természet a megváltás, az érkezés eljövetelét hirdetné minduntalan. A születés és egyben az újjászületés lehetősége sejlik fel minden gondolatunkban, hiszen évről-évre a legvártabb időpont a szent este pillanata, amikor Megváltó születik földi világunkba, ezzel bennünket, embereket is megváltva gyarló valóságunktól.

Zenekarunknak ezen zenei összeállítását, amiben igyekeztünk egyfajta hidat képezni a népzene és az egyházi énekek között, azzal a célzattal hívtuk életre, hogy egy pillanatra mindannyiunk és a hallgatóság rohanó természetű világát is megfékezhessük, legalább egy koncert rövid órácskájára. Most valóban a lélek üzen dallamainkon keresztül. Reméljük, hogy az ismerős nótákon és strófákon keresztül közösen élhetjük meg a korhatár nélküli hallgatósággal az advent lényegi üzenetét, mely keresztényi valóságunk legfontosabb üzenete is egyben:

„ember SZERESS, mert csak egy alkalmad adatott földi létedben, hogy jó legyél embertársaiddal”