Zenekar

             Heit Lóri és Zenekarának ötlete 2016 adventjében fogant, amikor régi muzsikus társak gondoltak egy merészet és nem csak megálmodták az öröm muzsikálás lehetőségeit, hanem ki is vitték azt a nagyvilág borgőzös népzenei porondjára. 

           “Zenekarunk életében gyermekkorunk óta fontos szerepet töltött be a népzene és a népdal. Sors alakította zenekar ez, ahol a baráti örömmuzsikálásokat követően fogalmazódott meg, hogy  színpadra kellene vinni azt a számos élményt, élethangulatot, ami ott lapult évek óta tarisznyánk legalján. Koncertjeink során a magyar Kárpát-haza népzenei sokszínűségét mutatjuk be a pajzán népdaloktól a hallgatókon és frisseken át, a keresztény ünnepkörökhöz kapcsolódó egyházi és népies dalokig. Hisszük, hogy közönségünk velünk együtt éli meg a népzene üzenetét, amit a legtisztább szívvel igyekszünk átadni a kínálkozó színpadi alkalmakon.”

A zenekar tagjai

Heit Lóránd (hegedű, ének) Molnárné Balogh Adrienn (ének) Molnár Endre (harmonika)

ifj. Erményi Tamás (brácsák)  Erményi Tamás (nagybőgő)

DSC03972_ff

DSC03981_ff

DSC03914_ff

 DSC03957_ff

Zenekarunk rendszeres közreműködői

Dezsőházi Tamás – hegedű, cimbalom  (Bürkös Zenekar)

Bíró Imre – hegedű, terchegedű, ének (Bíró Zenekar)

Gyönyörű Zsigmond – ének, köszöntők, rigmusok (Nagyvőfély, A magyar kultúra lovagja)

Programajánló

info: +36703624566 HEIT LÓRÁND

kiralyfi_es_kiralylany

A BOJTÁRBÓL LETT KIRÁLYFI

táncos, népzenés interaktív gyermekkoncert

Időtartam: 45 perc

Hiánypótló gyermekkoncertünk a hagyományos mesemondás táncba és viseletebe öltöztetett gyakorlata! Fülbemászó, közismert  dallamok és énekek szólalnak meg koncertünkön, ahol  a történet folyamata rendezi csokorba a szebbnél szebb magyar népdalokat.  Félelmetes erővel vonzza be zenekarunk a fülelő hallgatóságot, ahol először csak a lábak topogják a ritmust, majd szinte észrevétlenül válik az apró hallgatóság műsorunk részesévé táncban, dalokban, játékokban egyaránt. Juhászok, bojtárok, lovas huszárok, királyfiak és királykisasszonyok mind itt lesznek, hisz a fergeteges mese végén hetedhét országra szóló lakadáré vár mindenkire! 

Aki nem hiszi, járjon utána!

huszarok

 

KOSSUTH LAJOS TÁBORÁBAN

nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó népzenei koncert

Időtartam: 45 perc

Március 15-ei nemzeti ünnepük, talán a legkiemelkedőbb és legreményteljesebb évszázados magyar nemzeti ünnepünk. Nem véletlen, hogy egy tavaszi időszak kezdetén, 19 századi történelmünk legemlékezetesebb eseményeit éltük át 1848-49-ben, ami nem másról, mint a magyar ember szabadság- és hazaszeretetéről tett tanúbizonyságot. Gondoljunk csak eme időszak korképére, amikor díszes huszárjaink csatába vonulnak, hogy vérüket ontva felszabadítsák magyar hazánkat és annak sanyarú sorsú népeit.

Ebből a megfontolásból válogattuk csokrokba legszebb és legismertebb magyar huszárnótáinkat, Kossuth dalainkat, alföldi tájaink legvirtuózabb verbunkos dallamait, mindezt parázs hangulatú népi dalokkal és muzsikákkal fűszerezve. Éljék meg velünk egy főhajtással nemzeti ünnepünk méltóságteljes ünneplését, ahol népzenei koncertünk végén a reményteljes magyar feltámadás lehetőségét villantjuk fel a hallgatóság lelki szemei előtt.

 

csillag

FEL NAGY ÖRÖMRE

adventi népzenei koncert

Időtartam: 45 perc

Ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=CCOX4jL_gFo

Karácsony misztériuma más, mint a többi évközi ünnepünk lényege. Az adventi időszak az előkészület, a reménykedés, a várakozás ideje. Olyan, mintha a hó és a köd fátylai mögött mindig harangoznának, mintha a mozdulatlan természet a megváltás, az érkezés eljövetelét hirdetné minduntalan. A születés és egyben az újjászületés lehetősége sejlik fel minden gondolatunkban, hiszen évről-évre a legvártabb időpont a szent este pillanata, amikor Megváltó születik földi világunkba, ezzel bennünket, embereket is megváltva gyarló valóságunktól.

Zenekarunknak ezen zenei összeállítását, amiben igyekeztünk egyfajta hidat képezni a népzene és az egyházi énekek között, azzal a célzattal hívtuk életre, hogy egy pillanatra mindannyiunk és a hallgatóság rohanó természetű világát is megfékezhessük, legalább egy koncert rövid órácskájára. Most valóban a lélek üzen dallamainkon keresztül. Reméljük, hogy az ismerős nótákon és strófákon keresztül közösen élhetjük meg a korhatár nélküli hallgatósággal az advent lényegi üzenetét, mely keresztényi valóságunk legfontosabb üzenete is egyben:

„ember SZERESS, mert csak egy alkalmad adatott földi létedben, hogy jó legyél embertársaiddal”