Zenekar

             Heit Lóri és zenekarának ötlete 2016 adventjében fogant, amikor régi muzsikustársak és fiatal szerelmesek gondoltak egy nagyot és nem csak megálmodták a muzsikus együttlét lehetősségét, hanem ki is vitték azt a nagyvilág borgőzös népzenei porondjára. 

           “…zenekarunk életében gyermekkorunk óta fontos szerepet töltött be a népzene és a népdal. Barátságunk ugyan olyan fontos számunkra, mint a jókedvű örömmuzsikálás. Koncertjeink során a magyar Kárpát-haza népzenei sokszínűségét mutatjuk be, a pajzán népdaloktól a hallgatókon és frisseken át, a keresztény ünnepkörökhöz kapcsolódó egyházi és népies dalokig. Hisszük, hogy közönségünk velünk együtt éli meg a népzene és népdal üzenetét, amit a legtisztább szívvel igyekszünk átadni a kínálkozó színpadi alkalmakon…”

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.

Aki nem él vele lelki vérszegénységben él és hal.”

Kodály Zoltán, 1944.

1

Heit Lóránd – hegedű, ének

Balogh Adrienn  – ének

Molnár Endre – harmonika

ifj. Erményi Tamás brácsák

id. Erményi Tamás – nagybőgő

Koncertajánló

 

FEL NAGY ÖRÖMRE – Adventi népzenei koncert

Időtartam: 60 perc

Ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=CCOX4jL_gFo

Karácsony misztériuma más, mint a többi évközi ünnepünk lényege. Az adventi időszak az előkészület, a reménykedés, a várakozás ideje. Olyan, mintha a hó és a köd fátylai mögött mindig harangoznának, mintha a mozdulatlan természet a megváltás, az érkezés eljövetelét hirdetné minduntalan. A születés és egyben az újjászületés lehetősége sejlik fel minden gondolatunkban, hiszen évről-évre a legvártabb időpont a szent este pillanata, amikor Megváltó születik földi világunkba, ezzel bennünket, embereket is megváltva gyarló valóságunktól.

Zenekarunknak ezen zenei összeállítását, amiben igyekeztünk egyfajta hidat képezni a népzene és az egyházi énekek között, azzal a célzattal hívtuk életre, hogy egy pillanatra mindannyiunk és a hallgatóság rohanó természetű világát is megfékezhessük, legalább egy koncert rövid órácskájára. Most valóban a lélek üzen dallamainkon keresztül. Reméljük, hogy az ismerős nótákon és strófákon keresztül közösen élhetjük meg a korhatár nélküli hallgatósággal az advent lényegi üzenetét, mely keresztényi valóságunk legfontosabb üzenete is egyben:

„ember SZERESS, mert csak ez az egy lehetőséged adatott földi létedben, hogy jó legyél embertársaiddal”

“HELYET, HELYET NEKÜNK IS” – Táncos, népzenés gyermekkoncert

Időtartam: 50 perc

Hiánypótló autentikus gyermekkoncertünk egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak, egytől száz éves korig! Jól ismert, fülbemászó népzenei dallamok és énekek szólalnak meg koncertünkön, ahol tájegységek szerint rendeztük csokorba a szebbnél szebb magyar népdalokat és muzsikákat.  Félelmetes erővel vonzza be zenekarunk a fülelő hallgatóságot, ahol először csak a lábak topogják a ritmust a színpad előtt, majd szinte észrevétlenül válik az apró hallgatóság pörgős műsorunk részesévé táncban, dalokban, játékokban egyaránt.

Garantáljuk, hogy sem a gyerekek, sem a szülök, de még a nagyszülők sem fognak unatkozni!

Mosolyra hangolunk mindenkit, aki egyszer is ellátogat gyermekkoncertünkre. Lesz itt móka, kacagás!

Zenekarunk játék- és táncmestere,  Debrecen város legismertebb néptáncoktatója: a hatalmas Hercz Vilmos (DNE)

Narrátor és prímás, a leghírhedtebb tormász-borász-népzenész:
Heit Lóri, egyenesen a Padalja Pincesorról.

Zenekarunk legdrágább kincse, pacsirtatorkú menyasszonyunk, aki az apró gyerekek nagy kedvence: nem más, mint Balogh Adri.

További művész muzsikusaink:

aki az inggombokból is dallamokat fakaszt: Molnár Endre – harmonika

villamossal közlekedő, titáni erejű szárazfanyüvőnk: ifj. Erményi Tamás – brácsák

és végezetül, de nem utolsó sorban, bölcs tekintetű bicebóca barátunk: id. Erményi Tamás – nagybőgő, gardony, dob

Várunk titeket gyerek szép ruhákban hangos énekszóval! Gyertek el sokan koncertjeinkre, különben kevesen leszünk!